Bezienswaardigheden Volendam

Schot Bike Rental

Bent u van plan om een dagje naar Volendam te komen? Dan wilt u natuurlijk alles van dit prachtige vissersdorpje zien! Wij hebben even alle highlights voor u op een rijtje gezet, zodat u een onvergetelijke dag in Volendam heeft.

Het Doolhof

Als je naar Volendam komt, moet je het Doolhof écht gezien hebben. Dit is het oudste gedeelte van Volendam. Hier woonden de allereerste inwoners van Volendam direct gelegen aan de Volendamse dijk. Het Doolhof heeft zijn naam te danken aan alle huisjes en straatjes die ‘kris kras’’ door elkaar lopen.

Uitstapje naar Marken

Volendam ligt natuurlijk gelegen aan het Ijsselmeer. Echter ligt er nog een pitoresk plaatsje aan dit meer genaamd Marken. Marken was vroeger een eiland, maar nadat er een dijk naar het plaatsje is gelegd, werd Marken een schiereiland. Vanuit Volendam vaart er het hele jaar een boot naar Marken. Goed om te weten, is dat u een fiets mee aan boord mag nement. Wilt u een fiets huren tijdens uw bezoek aan Volendam? Klik dan hier.

Volendams Museum

Volendam heeft een rijke geschiedenis. De inwoners hadden vroeger hun eigen klederdracht en hadden typisch eigen gerechten als ‘’het zooije’’. Tijdens een bezoek an het Volenams Museum kom je alles te weten overde historie van Volendam

Arthotel Spaander

Volendam heeft schilderachtige uitstraling. Het is dan ook niet gek dat hier vroeger veel kunstenaars naar toe kwamen. Echter hadden zij weinig geld en in ruil voor een slaapplek gaven de kunstenaars schilderijen aan hotel Spaander. Dit hotel hangt nu vól met waardevolle kunst. Jij neemt toch ook even een kijkje?

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Openingstijden

Maandag:  Gesloten (*)
Dinsdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Woensdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Donderdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Vrijdag:  8:30 t/m 18:00 uur
Zaterdag:  8:30 t/m 17:00 uur
Zondag:  Gesloten (*)
 
(*) Fietsverhuur zondag en maandag met een afspraak wel mogelijk.
Ophalen van de huurfietsen op beide dagen tussen 10:00 en 11:00 uur.

Openingstijden van onze verhuurafdeling zijn afwijkend van onze winkel!


Contactgegevens

Facebook